Case Study

Garden & Landscapes – Revitalising Front & Rear Gardens

Revitalising front and rear gardens to a detached house in Ashtead, Surrey

Read about this case study

Project Photo Gallery:
View of front garden before start of project

This is the view from the street of the overgrown front garden prior to stating the project. Image credit: Google Street View

Front garden renovations completed

Front garden/drive at the end of the renovation, the crisp lines balance well against the style of the house

Front garden with work completed

Right-hand view of finished front garden/drive

Rear-garden featuring new storage and outside room

Rear Garden featuring the newly installed storage area / outside room

Close up of new storage area at end of rear garden

Close up of the new structure sited at the end of the rear garden

View from drone looking down on the completed garden revamp project

Looking down on the property allowing the full scope of the work carried out by Boardman Gelly & Co to be appreciated

Brief:

Actual email from client:

We have just about completed a single storey extension and need to decide what to do with the garden.
We would like help with a design for this as we need storage, patio and beds reworked / changed and lawn laid.
Please let me know if this is the type of work that you would undertake. We did not get drawings from an architect for the garden at the time of the extension.
When meeting the client the brief was extended to include a large garden building and to complete the front drive.

 

Project:

Rear Garden
We created a large entertaining space outside the new bifold doors constructing a beautiful dark porcelain patio with diagonal lines to create angles to accentuate the width of the garden.
To maximise the space in the garden a large new lawn was laid, with small curved borders to soften the look and add interest.
At the far end of the garden we made use of existing hard standing to position a large bespoke build garden room with storage painted grey to march with the new extension.

Front Garden
To make good after the building works, and remove the overgrown hedge and create a modern looking wall in grey & white to match with the house.
We constructed white rendered walls with Venetian trellis details and laid a superb silver grey resin bound gravel driveway with space for more than one car.