Case Study

School – Playground Upgrades

Primary School Playground upgrades, Tooting, South London

Read about this case study

Project Photo Gallery:
Adventure play towers with linked crawl tunnel

Adventure play structure, as part of a previous refurbishment carried out by us at Hillbrook Primary School

Play tunnel with safety surfacing

Play tunnel, Teletubbies style, installed as part of a previous refurbishment

New bespoke play area and striking safety surface

Outside ‘Hall of Mirrors’ with colourful and contrasting safety surface, a very striking feature

Bespoke wooden play equipment designed and installed by Boardman Gelly

Newly installed play pods

Outdoor table tennis and table football

Outdoor games; table tennis and table football

Wooden seating and storage area with safety surface

Seating and storage area

Water play with bucket and drainpipes

Water wall, all the fun of a rainy day without the rain, supply your own bucket!

Refurbished shelter with added seating and internal decking

Existing shelter upgraded with seating and planters

New installed wooden plating area at front on school to lift the environment

Raised planting installed near school entrance

Brief:

To further enhance the outdoor play and education features at Hillbrook Primary by installing striking playground upgrades.

Project:

We had previously given the school playground an extensive make-over. On this occasion, the school wanted to add some additional features to their outside play area. The upgrades included planters and new stand-alone features such as chalkboards, water walls, table tennis, table football and play pods.

We designed and created themed areas including a dance studio with reflective wall, a trim trail and a story telling area. The new areas were all fitted with colourful safety surfaces.

Bespoke solutions such as sign-written gates and floor markings are all part of the service we provide.

At Hillbrook, the bespoke signage we supplied included custom lettering for the gate, the flooring and the fine story telling chair. Examples of the upgrades are shown in the project gallery above.